Costa Tropical

Välkommen till Costa Tropical

Spanska semesterfirare har behållit denna vackra kust för sig själva av goda skäl - flytta hit om du är ute efter dramatisk natur, härligt solsken året runt, och autentisk andalusisk charm.

Costa Tropical är en vacker sträcka av andalusisk kust belägen i provinsen Granada. Denna minst kända av de spanska kusterna fick sitt namn efter det överflöd av tropisk frukt den producerar. Frukter som chirimoya, mango, kaki, níspero, papaya, guayaba och avokado odlas här, tack vare det subtropiska mikroklimatet som ser över 320 dagar solsken om året och en genomsnittstemperatur på över 20 grader. Landskapet är dramatiskt: karga klippor, gömda vikar och breda stränder med fina gyllene sand mot en bakgrund av snötäckta toppar i Sierra Nevada, vilket innebär att du kan åka skidor och besöka stranden samma dag. Oliv- och valnötsgårdar täcker foten av bergen, medan mandel-, körsbärs- och cypress-träd fyller luften med sin imponerande doft.

Flera av stränderna i detta område (Playa Granada, Carchuna och Torrenueva) har vunnit blå flaggutmärkelser för sina utmärkta anläggningar, renlighet, kvalitet på havsvatten och mångfald av havsliv, inklusive skyddade marina livsformer. Costa Tropical är hem till ett flertal fantastiska fiskarter, för att inte tala om valar, delfiner och blötdjur. Om du vill se dessa djur på nära håll i deras naturliga miljö kan du boka en guidad dykningsexpedition, som erbjuds på flera platser längs kusten, och för alla nivåer.

Med så varmt, rent vatten är det ingen överraskning att vattensporter är så populära här - oavsett om det är dykning, paragliding, surfing eller helt enkelt att njuta av tillvaron en stund på en båt, finns det gott om möjligheter att njuta av utomhusaktiviteter i underbar omgivning här. Ta dig till de lokala städerna Almuñécar, La Herradura, Salobreña, Motril, Castell de Ferro och La Rábita för att delta i dessa sporter samt golf, tennis,, padel, squash och ridning.

Bara städerna i sig är värda besöket - dessa vitkalkade kustbyar utstrålar romantik och äkta andalusisk charm. Almuñécar och dess grannby, La Herradura, överskådas av den moriska Castillo de San Miguel. Här kan du utforska smala, vindlande gator som tar dig förbi små butiker och tapasbarer, de flesta av vilka ger dig en gratis tapa när du beställer en drink. Spanska semesterfirare skippar ofta middagen helt och hållet och går bara från bar till bar och plockar upp några tapas på varje ställe.

Om alla dessa gratis tapas leder till lite för många för att sedan köra, behöver du inte oroa dig, eftersom taxi fungerar utmärkt och bussar går regelbundet från Almuñécar Busstation, inklusive dagliga bussar till städerna Málaga, Granada och Almería samt byarna längs kusten. Om du vill åka till platser bortom Costa Tropical, så ligger Granada, Malaga och Almeria flygplats samtliga bara cirka 1 timme bort.


Plats