Hero image 05

Skräddarsydda spanska bolån

check_circle

Bästa tillgängliga erbjudanden

check_circle

Helt oberoende rådgivning

check_circle

Kvalificerade rådgivare

check_circle

Offert inom 48 timmar

Ansökningsprocess

Här är en enkel steg för steg guide till hur bolåns processen fungerar

Inledande rådgivning utan förpliktelser

Det tillkommer ingen initial kostnad för att bara diskutera din situation med oss. De flesta förfrågningar kommer att leda till att vi skickar en offert på bolån som beskriver ett potentiellt bolån åt dig

Helt oberoende rådgivning

Vi kan erbjuda dig produkter från alla ledande banker i Spanien (inklusive alla internationella banker) och kommer att försöka hitta rätt bolåneprodukt för dig från den mest lämpliga långivaren

Offert utan förpliktelse

Har du fortfarande frågor?

Hyreslåns finns inte i Spanien och har aldrig gjort det. Bankerna tar inte hänsyn till framtida hyresintäkter.

För att bli klassad som skattemässigt bosatt (en som betalar spansk inkomstskatt) måste du vanligtvis betala dessa skatter innan du ansöker. Vissa banker klassar dig som invånare med så lite som 6 månaders lönebesked, om det är tydligt att du har ett långsiktigt jobb hos ett välrenommerat företag. Andra behöver se minst två årliga spanska skattedeklarationer (declaraciones de renta).

Det är obligatoriskt att ha en fastighetsförsäkring hos en försäkringsgivare som banken väljer. Dessutom är livförsäkring nästan alltid obligatorisk, även hos en försäkringsgivare som banken väljer. Vi är medvetna om bankerna som inte kräver det.

I nästan alla fall kommer bolånet att vara ett amorteringslån, vilket innebär att den månatliga betalningen består av både kapital och ränta. Ditt bolån kommer att betalas av i sin helhet i slutet av löptiden. Vissa långivare tillåter dig att endast betala ränta under de första ett eller två åren av ett bygglån, men inte för köp av en befintlig fastighet.

Se vår avgiftssida för en exempeluppdelning och förklaring av de olika avgifterna. För tillfället är en allmän vägledning 14-15% av det deklarerade inköpspriset.

Det finns många variabler som påverkar kostnaden när de anges i procent av köpeskillingen. Till exempel varierar skatterna från region till region och i vissa fall beroende på fastighetspriset. En annan viktig faktor är om kunderna ansöker om maximalt bolån eller ett lägre belopp. Vi rekommenderar alla kunder att kontakta oss för en uppskattad kostnadsuppdelning i förhållande till deras omständigheter.

Tidsramarna varierar från bank till bank och vid olika tidpunkter på året. Vi brukar säga att tillåta mellan 4-6 veckor för hela processen och det kan ta upp till 8 veckor att genomföra, ibland längre om semestermånaden augusti infaller däremellan, eller om du har en komplicerad profil.

För att avgöra vad du kan låna tittar långivare på din betalningsförmåga och låter vanligtvis mellan 30 och 40 % av din månads nettoinkomst efter skatt betala för alla världens skulder (inklusive det nya spanska bolånet). Om du har lån, bolån eller kreditkort kommer dessa att tas med i beräkningen, samt hyresbetalningar, underhållsbidrag (obligatoriskt underhållsbidrag till före detta makar/partner eller för eventuella barn från dessa relationer) och privat skola avgifter.

I de flesta fall tillkommer en inlösenavgift på 0,5 % av det utbetalda beloppet (del av hela) under de första fem åren och 0,25 % av beloppet därefter.

Vi rekommenderar starkt att du utser en advokat. De kommer att se till att alla nödvändiga kontroller utförs på fastigheten. Om något går fel är en advokats uppgift att skydda dina intressen. Vi rekommenderar att du utser en fullt kvalificerad advokat som är registrerad hos College of Lawyers (Colegio de Abogados). Om du inte känner att du har blivit tillräckligt skyddad kan du göra ett klagomål till Juristkollegiet och kräva ersättning.

Detta är ett identitetsnummer för utlänningar som registrerar sig hos myndigheterna i Spanien och sökande kommer att få en officiell handling med namn och nummer. Detta nummer måste visas för olika officiella transaktioner och det är viktigt att ha ett NIE-nummer om du vill köpa en fastighet i Spanien. Ansökan om numret görs via ett kontor för den nationella polisen (Policía Nacional) och sanktioneras av Ministerio del Interior (motsvarande inrikesministeriet). Advokater brukar hjälpa till med att få detta nummer.